Når man har uteleker i hagen så ønsker man gjerne at barna skal være trygge og at man som foreldre skal slippe å tenke på at noe er usikkert. I en hage så kan man ha planter som barn ikke skal ha tilgang til eller verktøy som man ønsker å holde unna barna.

Det beste er å ikke ha dette tilgjengelig for barna uansett men vi har forståelse for at en del likevel ønsker dette. En mulighet for å sørge for at hagen er trygg er å bruke en sikkerhetsgrind. Dette er en grind man kan bruke rundt deler av hagen man ikke ønsker at barna skal ha tilgang til. Hvis man har et gjerne men ingen port så kan man kjøpe en trappegrind som man kan montere på. Det er da viktig at man kjøper en grind som tåler å stå ute og det finnes ikke så mange av dette.

Dersom man ønsker en mer estetisk hindring så kan man vurdere å bygge et gjerde selv eller benytte seg av en billig snekker. Det å sette opp et gjerde er en veldig enkel jobb for de aller fleste som driver med snekring. De aller fleste kan klare å løse dette selv.

En låst bod kan være en god løsning

Hvis du har en hage eller lignende som gjør at man ikke kan sette opp gjerde, grinder eller lignende så kan det være lurt å investere i en bod. En bod som kan låses er den beste sikringen du kan ta for å gjøre det trygt for dine barn å ferdes i hagen uten at du trenger å bekymre deg.

Når det kommer til giftige planter så kan det være lurt å bare fjerne disse når man har små barn i hagen. FHI har laget en oversikt over giftige planter her og her kan man gjerne gå igjennom for å sikre hagen. Er det en plante som du er usikker på så finnes det veldig mange fine grupper på Facebook med svært kunnskapsrike nordmenn som kan hjelpe deg med å finne ut om din hage er trygg.

Tilsyn er viktig uansett sikring

Det er viktig for oss at uansett hvor trygt du gjør det i hagen og hvor trygge uteleker du kjøper så er det viktig at man ikke erstatter sikkerhetstiltak med tilsyn. Alle barn som er ute å leker burde ha tilsyn for å sikre at det ikke skjer ulykker. Hvordan man gjør dette er helt opp til deg og bør tilpasses dine barn.

.