Vinterovergangen er spennende de første ukene, men etter noen for mange kalde og triste dager på rad kan det være vanskelig å sette pris på årstiden. Korte, kalde dager gjør at barn blir sittende inne oftere. Men dette betyr ikke at moroa skal stoppe før sommeren kommer tilbake.

Her er en blanding av morsomme vinteraktiviteter utendørs og innendørs, slik at barna kan fortsette å ha det gøy – uansett vær. Husk dog at julen er rett rundt hjørnet, så det kan være greit med en nyttig guide for julegaver for barna. Da får man en flott julefeiring også!

Gå på en naturskattejakt

Konglejakt kan være gøy

Å få alle ute kan virke skremmende når det er så kaldt ute, men det kan likevel være en morsom opplevelse. For å få barna til å bli begeistret for en utendørs fottur eller gåtur, bør du vurdere å gå på en ryddejakt i naturen. Lag en liste over ting i naturen som du sannsynligvis vil møte på ruten din, som kongler, dyrespor eller en frossen sølepytt.

Kryss av elementene fra listen etter hvert som barna finner dem, eller la barna ta bilder av elementene. Du må kanskje minne spente barn på at du bare ser på gjenstandene, ikke tar med deg noe du finner.

I tillegg til å være en flott læringsmulighet for barn, lar en naturoppdretterjakt barna observere og sette pris på naturen om vinteren. Når de begynner å se nøye etter, kan det barna legger merke til, overraske dem.

Lag en snølabyrint

Etter at moroa med å lage de første snømennene og tonnevis med snøballer har gått ut, kan barna dra utendørs for å lage en snølabyrint. Dette er en flott hageaktivitet, men det kan også gjøres i en park.

For å lage labyrinten, bør barna trampe ned snøen for å lage flere stier. De må nok frem og tilbake noen ganger, avhengig av hvor dyp snøen er. Oppmuntre barna til å lage mange blindveier i labyrinten.

Når labyrinten er ferdig, markerer du begynnelsen og slutten. Deretter kan hele familien prøve å komme seg gjennom labyrinten.

Aking

Det er en grunn til at aking er en klassisk vinteraktivitet. Det er ikke noe mer spennende enn å suse ned en bakke gjennom snøen. Det er en enkel aktivitet som barna kan glede seg over i timevis.

Hvis du ikke har et akebrett for hånden, er det mulig å lage en hjemme med papp, en svart søppelsekk og gaffatape. Bruk pappen til å lage en base. Deretter kan barna feste søppelposen til undersiden av basen ved hjelp av gaffatape.

Gå på skøyter

Det er noen aktiviteter som er enda bedre om vinteren, og skøyter er en av dem. Finn en innendørs eller utendørs skøytebane, og ta barna med på skøyter.

Skøyting er en flott aktivitet for å få hele familien i bevegelse. Skøyter bidrar til å forbedre balansen og bygger muskler, og i motsetning til voksne er de fleste barn ganske fryktløse når de lærer å skate.

Selv om du ikke er den mest talentfulle skøyteren, vil minnene du og barna dine lager av å være ute på isen vare i lang tid.