Livet i en moderne familie kan faktisk oppleves som litt ensomt. Foreldre og barn sitter og trykker, sveiper og stirrer på skjermene sine til enhver tid, og det er lett å bekymre seg for manglende kvalitetstid med familien.

Kanskje husker du at du brukte å leke ute hele dagen da du var liten, sykle turer og utforske naturen. Kanskje husker du at det var flere turer til parken da du vokste opp, og har lyst til å gjøre dette sammen med din egen familie nå.

Man trenger ikke å bygge egne uteleker slik som disse har gjort:

Dagens familier sitter altfor mye, og det er lett for at både foreldre og barn hengir seg til sine interesser på skjermene sine. Barn ser på Netflix og spiller spill, mens foreldre leser nyheter eller slapper av med gratis casino spill.

Den gode nyheten er at nettbrett og smarttelefoner ikke bare er døden for familieidyllen – de kan også bidra til å skape kvalitetstid for familien din. Bruk disse åtte mobilappene for å få familien din til å tilbringe tid sammen utendørs, i frisk luft, i stedet for å være inne.

1. Geocaching

Geocaching er en utendørs hobby som samler mennesker over hele verden. Bruk Geocaching-appen for å finne skjulte skatter, eller «cacher» nær deg. Når du finner cachen så lar du den være der den er, slik at andre kan finne den i framtiden, oppdaterer loggboken din og deler det på nettet. Barn og voksne elsker tilfredsstillelsen som kommer av å delta i denne ekte, verdensomspennende skattejakten.

La barna holde telefonen når dere kommer nærmere og nærmere cachen dere er på sporet av. Noen ganger finnes det også leker og små gjenstander som kan tas med dersom man legger igjen en annen skatt til neste skattejeger.

2. ARrrrrgh Augmented Reality

ARrrrrgh er et augmentert virkelighetsspill med pirat-tema som lar barn (eller store barn) finne skatter. Spillerne følger kartet, hjulpet av en vennlig papegøye, for å finne det imaginære utbyttet.

Augmentert virkelighet-teknologi legger på bilder av skatter på virkelige lokasjoner, uansett om det er på stuegulvet ditt eller i skogen. Spillerne kan så trykke for å plukke opp skatten, og rake inn gull i spillet. Dette spillet vil garantert vekke liv i piratvitsene og gi alle muligheten til å ha det gøy sammen.

3. Agents of Discovery

Agents of Discovery er et oppdragsbasert læringsspill, perfekt for familier som tar en biltur på tvers av USA.

Mange spektakulære lokasjoner utendørs i Nord-Amerika, inkludert monumenter og nasjonalparker, har oppdrag som kan spilles. Bare last ned appen og søk etter oppdrag nær deg. Hvert oppdrag inneholder utfordringer som spillerne må fullføre for å lykkes. Hvis du føler deg kreativ, kan du til og med lage egne oppdrag som både din og andres familier kan kose seg med.

4. Night Sky

Night Sky er en stjernekikker-app som kan inspirere kommende astronomer i familien din til å lære mer om verdensrommet. Når brukerne peker enheten sin opp mot nattehimmelen, vil de kunne se konstellasjoner og annen nyttig informasjon på skjermen.

Nyt en virtuell tur rundt i solsystemet, finn ut hvor den internasjonale romstasjonen er akkurat nå, og lær deg å gjenkjenne konstellasjonene som er synlige i din del av verden. Denne appen vil garantert få hele familien gira på å se på stjernene. Pakk en termos med kakao, noen pledd, og massevis av varme klær. Ta så turen ut en kveld det er klarvær ute og oppdag den fantastiske nattehimmelen.

5. Map of Life

Map of Life er en global feltguide til dyrene du ser på familieturene dine. Bruk appen for å identifisere insekter, fugler og pattedyr som du ser mens du er ute på tur, og finn ut mer om hver enkelt art.

Endelig vil du kunne besvare alle spørsmålene ungene dine måtte ha om hva de uvanlige insektene heter. Du kan til og med støtte bevaringstiltak i ditt område ved å lagre dine observasjoner i appen.

6. PlantSnap

Akkurat som Map of Life er PlantSnap en feltguide over lokale arter, men fokuserer på planter i stedet for på dyr. Denne appen har en omfattende database som hjelper deg identifisere planter, blomster og trær.

Appen er ekstremt enkel å bruke; alt du trenger å gjøre er å ta et bilde av blomsten eller planten du vil identifisere, så vil appen foreslå arter som kan passe. Det er den perfekte måten å finne ut hva en bestemt plante heter, slik at du kan gjenkjenne den i framtiden eller finne den igjen på Plantasjen. 

7. BirdsEye

Fugleentusiaster vil elske BirdsEye-appen, som kan identifisere fugler basert på deres utseende og fjærdrakt. Appen vil fortelle deg hvilke fugler som er vanligst i ditt område, og vil til og med hjelpe deg finne gode fuglekikker-plasser som maksimerer sjansene dine for å se fuglene på nært hold.

Hvis du ser en sjelden art vil BirdsEye-appen fortelle deg om det, og du kan registrere observasjonen din for å fortelle andre at en interessant art bor i nærheten. Last ned denne appen og start planleggingen av familiens neste fuglekikker-tur.

8. GooseChase

GooseChase er en app som gjør det enkelt å organisere og arrangere skattejakter. Lag din egen skattejakt ved å bruke appen, og gi familien din en utfordring ved å fullføre den innen en bestemt tidsperiode. Spillerne vil måtte sjekke inn på bestemte lokasjoner med GPSen på enhetene sine, for å sikre at de kommer seg ut i frisk luft.

Denne appen lar deg bestemme alt i skattejakten. Du kan gi bonuspoeng for kule bilder og videoer tatt opp under jakten, noe som øker moroa for alle involverte parter!

Få tilbake balansen i hjemmet

Alle åtte av disse appene kan hjelpe familien din tilbringe mer tid utendørs når været tillater det, men det finnes andre måter teknologien kan brukes på for å gi rom for mer familietid.

TechDen™ er et foreldreverktøy designet for å hjelpe familier starte gode diskusjoner rundt skjermtid, og skape en balanse mellom enheter og «gammeldags familietid». Det kombinerer en nyttig mobilapp med oppbevaring- og ladestasjoner i en unik løsning, designet for å skape harmoni i familien.