Å starte å spille paintball er lett. Du trenger kun litt enkelt paintball-utstyr. Selv om det finnes utstyr til mange tusen trenger det ikke å være så fryktelig dyrt å starte. La oss se litt nærmere på hva du trenger for å begynne å spille paintball.

Gevær

Gevær, eller markør som det også kalles er selve essensen i paintball. Uten en markør får du ikke spilt. Markører får du som regel kjøpt fra omkring en tusenlapp og opp til flere tusen kroner.

Paintballer

Uten nok paintballer blir det vanskelig å spille. Husk at kulene går fort når du har det gøy. Det er bedre å kjøpe litt for mange enn å kjøpe for få og dermed måtte avbryte spillingen tidlig. For under 100 kroner får du omtrent kjøpt 500 baller.

Luftsystem

De fleste markørene fungerer grunnet et luftsystem. Det er den komprimerte luften som skyter kulene ut av markøren. Gassen det er snakk om er som regel CO2, og oppbevares i en tank på alt fra 0,2 til 1,1 liter. Slike tanker koster fra et par hundre og opp til et par tusen kroner.

Maske

En paintball kan gi deg et lite blåmerke om det treffer kroppen din, men om den treffer øyet kan du i verste fall bli blind. Derfor brukes det masker når det spilles paintball. Pass på at masken er godkjent for paintball før du spiller. Disse koster mellom 300 og 1500 kroner.

Venner å spille med

Selv med det beste utstyret i verden er ikke paintball like morsomt dersom du ikke har noen å spille med. Akkurat som når du spiller på spilleautomater på Mr Green er det alltid ekstra morsomt når du spiller sammen med noen. Uansett om du velger å spille med venner eller familie er det viktig å gå gjennom felles regler før dere starter. Pass blant annet på at området dere spiller på ikke blir for stort.

Leie utstyr

Dersom du ikke ønsker å kjøpe paintball-utstyr, men likevel vil spille, kan du velge å leie. Det er mulig å leie både utstyr og en bane å spille på flere steder i Norge. Å kun leie utstyr er ikke like enkelt alle steder, men du kan leie hos for eksempel Megazone.

Klær til paintball

Vi vet alle hvordan været kan være i Norge. Husk å kle på deg etter forholdende når du skal spille ute. Det er ikke like morsomt å spille når du nærmest har frosset av deg tærne. Selv om du skal ut å spille i fint vær kan det være lurt å ha på seg et par lag med klær. En ting er i hvert fall sikkert. Desto mer klær, desto mindre svir det når du blir truffet.

Vil du ha nok en fordel når du spiller paintball bør du samtidig tenke på kamuflasje. Å ha på seg en gul eller rød jakke midt på vinteren er for eksempel en dårlig idé. Da synes du altfor godt og du må forvente å bli skutt ekstra mye på.

Uansett hva du bestemmer deg for får du det garantert moro med paintball. Lykke til!