Mens barna holder på med sitt ute og leker i sandkassa eller finner på noe annet skøy, kan dagen fort bli langtekkelig og det kan hende det begynner å klø i fingrene. Men heldigvis kommer smarttelefonen til din redning.

Når de aller minste er ute og leker er det viktig at man følger med slik at det ikke skjer noe, men det kan bli kjedelig å bare sitte og se på i flere timer. Derfor er det så kjekt å ha en smarttelefon med mange ulike muligheter for underholdning.

Med disse distraksjonene på smarttelefonen holder du deg okkupert i de mange timene som barna leker ute i frisk luft. Sjekk listen nedenfor for de beste tipsene for hva du kan holde på med på smarttelefonen ute i friluft.

Les avisen

Ellers i hverdagen kan det være vanskelig å få tid til å lese avisen med barn i huset som krever sitt av stell og oppmerksomhet. Derfor er det helt perfekt å laste ned apper for de ulike avisene. Slik kan du holde deg oppdatert på nyhetene ved å lese når som og helst og hvor som helst – også ute i friluft.

Oppretthold kontakten med venner og bekjente

Med smarttelefonen har det blitt enklere enn det noen gang tidligere har vært å holde kontakten med nære og fjerne. Det finnes flere apper hvor man kan chatte, snakke sammen med videosamtale eller ringe. Prøv de mest populære appene som Messenger eller Snapchat, hvor du også kan sende gøyale bilder med artige filtre – også av barna.

Spill for smarttelefoner

Det finnes utallige mange spill for smarttelefoner, og derfor finnes det noe for enhver smak. For å gjøre det til noe lærerikt, kan man for eksempel spille spill for hjernetrim. Eller dersom man trenger å koble av og bare ha det gøy, kan man spille morsomme spill som Tune Blast, Hay Day eller mye annet. Les mer her for andre typer spill.

Få unna arbeid som venter

Dette er kanskje ikke det mest morsomme å bruke tiden på, men det er både effektivt og nyttig. Med alt tilgjengelig på mobilen, kan du få svart på viktige e-post fra jobben eller utføre andre arbeidsoppgaver som ligger og venter på å bli gjort. Bruk tiden effektivt mens barna er opptatt med lek og moro, slik at du får mer tid til å være sammen med dem når dere senere skal gjøre noe hyggelig sammen.

Les en bok

Det er ikke bare nyheter, blogger eller annet innhold på nettet man kan lese via mobilen. Du kan faktisk også lese en bok, som det kanskje ellers ikke er så mye tid til å gjøre i en travel hverdag med barn. Det finnes apper hvor du kan kjøpe e-bøker og lese de direkte fra mobilen. Eller så går det også an å kjøpe lydbøker du kan sitte og høre på mens du i tillegg følger med barna mens de leker ute.