Det å skulle kjøpe uteleker kan være svært kostbart. Ofte så vet man ikke hvor mye uteleker det koster. Uteleker koster gjerne mer enn man tror. Dette er fordi at uteleker gjerne skal møte en rekke standarder som norske myndigheter har satt og ikke minst EU-krav til uteleker. Så med mindre man vinner penger så kan det derfor være mulig man må se på flere forskjellige måter man kan finansiere utelekene. Derfor har vi i Uteleker.com sett litt nærmere på nettopp dette.

Det finnes nemlig ganske mange så forskjellig typer finansiering og det er nesten sikkert at det finnes en måte for deg. Samtidig så er det viktig for oss å si at om man har en dårlig økonomi så kan man heller prøve å lage noen uteleker selv, vi har tidligere skrevet om hvordan du kan bruke paller og du finner ganske mange andre tips på vår blogg.

Ulike typer finansiering for uteleker

Det finnes ganske mange forskjellige typer finansiering. Den finansieringen som er riktig for deg er avhengig av hvilken økonomi du har og hvilke muligheter du har.

Forbrukslån

Forbrukslån er virkelig noe vi ikke anbefaler men dette kan være en fin måte å finansiere utelekene på om om man klarer å betale tilbake raskt. Det er ikke veldig kostbart med et forbrukslån hvis du f.eks kun har det over noen få måneder. Hvis du skal ta opp forbrukslån så anbefaler vi at du sammenligner forbrukslån og velger det beste.

Normal rente for et forbrukslån på rundt 100 000,- vil ligge på rundt 11 % effektiv rente i snitt. Hvis man scorer veldig godt på kredittscoren til banken så vil man kunne få en rente så lav som 6 % effektiv.

Boliglån

Prisene på boliger i Norge har hatt eventyrlig vekst over de siste årene og det betyr at stadig flere har ledig verdi i boligene sine. Det betyr at veldig mange nordmenn har ledig kapital i boligen som de kan bruke til å finansiere utelekene. Det man skal være sikker på er at man ikke gjør dette om man har tenkt til å flytte over de neste årene. Så langt vi vet så er det ikke vanlig at man får igjen pengene man har brukt på uteleker når man selger boligen på et senere tidspunkt.

Avbetaling

Flere av de som selger uteleker tilbyr såkalte avbetalings-avtaler og dette er gjerne svært kostbart. Om man vet at man får tilgang på penger for å betale ned regningen for uteleker innen kort tid så kan dette være et godt alternativ. For det er nemlig ofte rentefri betaling de første 30 dagene.

Om man ikke ønsker å låne penger for å kjøpe uteleker så kan man alltid spare penger. Det fine med å spare penger er at man ikke bruker penger som man ikke har og man vil ikke få noen regninger i etterkant.