De fleste barn kommer stadig med nye ønsker. Enten det er en leke de har sett reklame av på tv, eller det er en leke bestevennen deres har som også de vil ha. Barn har i bunn og grunn lyst på nye leker hele tiden. Selv om det er fint å kunne gi barnet sitt noe de ønsker seg veldig mye, så er det ikke alltid slikt at man har mulighet til det eller rett og slett ikke vil kjøpe det.

Fortsett å les, fordi her får du oppskriften på en ny løsning. Nemlig, DIY eller gjøre-det-selv! I stedet for å alltid måtte ut i lekebutikkene og handle dyre leker, så kan man bare lage det selv. Smart, ikke sant? Enten man innerst inne er en kreativ sjel som nå kan få utløp for å lage og skape nye ting, eller om man ønsker å bruke mer tid på barna sine, så er det å lage leker til barna selv, en kjempegod løsning og ikke minst givende.

Fra ubrukt, kjedelig kabeltrommel, til nytt og kult bilbane-lekebord

Mange har en gammel kabeltrommel stående i garasjen sin, men er man en av dem som ikke har det, kan man dra til nærmeste gjenbrukstorg hvor man mest sannsynlig vil finne en helt fin og brukbar kabeltrommel. Mange bedrifter blir bare glad for at man kommer og henter kabeltromler som hoper seg opp i bakgården.

For å utføre dette prosjektet trenger man noen få ting. Man trenger en kabeltrommel, maling i forskjellige farger, malerkoster og en sprittusj. Av maling trenger man grønn, svart og hvit, og ellers trenger man tre forskjellige farger av eget ønske. Om kabeltrommelen er oppskrapet og har skarpe kanter, kan det være lurt å finne frem et sandpapir slik at man får pusset kantene og overflatene. Dette kan være en lur ting og gjøre uansett, da det er barn som skal leke på bordet.

Når man er ferdig med prosjektet, skal man sitte igjen med en bilbane på lekebordet, med påmalte bilveier på toppen av bordet, hus rundt søylen i midten, og en bilvei på kanten nede. Før man begynner å male på veiene og husene, kan det være lurt å legge et lag med grunning først, slik at alle fargene blir klare og sterke. Etter at man har grunnet kabeltrommelen, kan man ta fram den svarte, hvite og den grønne malingen. På toppen av kabeltrommelen maler man grønt, rundt søylen maler man hvitt og nederst maler man svart. Til dette kan man bruke en ganske stor malerkost, da man ikke skal male detaljer eller små ting. Man trenger heller ikke være nøye, så lenge de tre flatene er dekket helt med hver sin farge.

I hjørnene, der de tre flatene møter hverandre, kan det derimot være lurt å benytte seg av en mindre pensel, slik at man ikke søler. Når dette laget har tørket kan man bruke en liten pensel og dyppe den i den hvite malingen. Deretter maler man veier på toppen av den grønne malingen. Mal gjerne også en rundkjøring og noen svinger, noe barnet vil sette stor pris på. Barnet får variasjon når det kjører med lekebilen sin på veiene og rundkjøringen. Over den hvite malingen kan man male hus i forskjellige farger, størrelser og stiler, slik at de dekker rundt hele søylen.

Til slutt tar man en liten pensel med hvit maling, eller en hvit sprittusj og tegner små streker på en linje på den svarte malingen slik at det ser ut som en vei. Gjør det samme med en svart sprittusj og tegn inn detaljer i husene, og rundt veien på toppen av bordet.

Lekebordet er nå ferdig, og man og barna dine sitter igjen med et bord som er perfekt til å leke med biler på. Lekebordet blir også en fin detalj i hagen hvor barna leker.