Alle barn elsker å kaste på blink, men det er ikke alltid man har et dartspill tilgjengelig.  Dartspillet er også litt for kjedelig for barn, og kan bli vanskelig dersom man skal ta reglene veldig alvorlig. Noe barn derimot elsker er når det bråker skikkelig. Det gjør det med et blikkboksspill. Blikkboksspillet består enkelt og greit av blikkbokser og baller. Blikkbokser får man enkelt tak i, for man bruker dem stort sett i matlaging. De er fylt med hermetiserte tomater, pærer eller sopp. Det er greit at blikkboksene har en grei størrelse og at de er nokså like store.

Rense blikkboksene

Fjern all reklame og papirrester og vask blikkboksene godt. Deretter kan man kle dem inn i ulike tøystykker eller stoff man har liggende. Det er viktig å tenke på at man skal sette opp blikkboksene i en pyramide. Den øverste boksen kan ha en farge, det to neste en farge også videre. Etterpå kan man telle poeng ved å gi fargene valør. Stoffet man bruker må klippes til og limes på. Da er det viktig at blikkboksen er ren og tørr. Hvordan man velger å dekorere boksene er selvfølgelig opp til hver enkelt, men her er mulighetene mange. Det er bare å bruke fantasien.

Nå kan man stable blikkboksene opp på et bord i hagen. Men man trenger noe å kaste med.

Ballene

Når det gjelder ballene man skal kaste med er det mange som bruker tennisballer eller sjongleringsballer. Det er heller ikke alltid man har dette liggende, selv om man har en stor garasje med masse rot og skrot. Kanskje det rett og slett ligger langt under en masse skrap. Det er uansett viktig at ballene har litt vekt. Noen velger å sy fine erteposer. Ja, man syr rett og slett sammen noen tøyfiller og fyller dem med erter (ikke ferdigkokte), og syr igjen. Er man flink med sying, kan man gjøre dette. Det kan være lurt å sy tett og stramt slik at ikke ballene går i stykker og erter renner ut. For er det noe som er sikkert, disse posene vil få hard medfart.

Det kan uansett være lurt å legge ertene i en liten plastpose inni erteposen. Da blir det en ekstra hindring for at de skal renne ut. Samtidig må ikke posen være så tung at den fort kan skade noen. Når leken går litt over stokk og stein, kan det fort hende at blinken endrer karakter til en av de andre barna.

Ballonger med ris

Da kan man kanskje heller bruke noen andre metoder for å lage kasteballer. Hva med å bruke ballonger og ris. Blås luft i en ballong, og fyll den forsiktig med riskorn. Pass deretter på å slippe ut luften forsiktig slik at all risen holder seg inni ballongen. Knyt igjen og klipp av tuppen. For å gjøre ballen sterkere må man legge på flere lag, altså flere ballonger. Derfor må man passe på å lage dem såpass riktig størrelse slik at man klarer å tre en ny ballong over den første og så videre. Legg på så mange lag man selv føler man trenger. Man kan dekorere den nye ballen ved å klippe kantene og midten av en ny ballong, gjerne i en annen farge, og tre den rundt ballen. Da får man et flott og stilig mønster.

Nå er det stort sett bare å sette i gang blikkboksspillet. En voksen kan lede konkurransen, med skriveblokk og dommerfløyte. Barna stiller seg opp i rekke, og førstemann kaster av gårde en fulltreffer. Blikkboksene faller og lager et spetakkel uten like. Da ler alle barna og dagen er reddet. Etter hvert kan barna selv ta styringen og du kan sette deg ned med en velfortjent kaffekopp.