Får du ofte etterspørsel fra barna dine om at de ønsker nye leker? Vel, det er du ikke alene om, og for mange familier er det ofte slik at man ikke kan bruke penger på nye leker til barna. Ofte er det greit å la barna få kjenne på det å ønske seg noe også. Ungene må lære seg at de ikke alltid kan få de lekene de ønsker, og at det er mulig å ha det gøy selv om man ikke har de nyeste og mest populære lekene. Til tross for at man ikke alltid har mulighet til å kjøpe nye leker til barna sine, noe som kan føles veldig kjipt og trist, så finnes det alltid en annen løsning. Man kan lage lekene selv.

Man kan ta saken i egne hender og lage den perfekte leken til barna sine. Hva er bedre enn å gjøre noe fint for barna sine, samtidig som man sparer masse penger? Man kan til og med finne en oppskrift på en leke som er enkelt for barn å være med å lage. Dermed får både liten og stor vært med på en morsom aktivitet, og man sitter igjen med en kjempekul leke, som er like god som ny.

Fra gammelt, brukt bildekk til en ny og trendy gynge!

Har man noen bildekk liggende i garasjen er denne gjør-det-selv-oppskriften perfekt! Det eneste man trenger for å lage en super gynge til barna sine, er et bildekk, Avrundede stålrør som forsterker gyngen, en planke og to trestokker, og i tillegg et gammelt sykkelstyre.

Man må også ha en sag med små tagger slik at man får delt bildekket i to. Planken må tilpasses det halve dekket og kles til med et sete. Til slutt trenger du noe å feste sammen alt på, enten om det er spikerpistol, stiftemaskin eller super-lim. For å gjøre gyngen ekstra fin, kan man finne frem sandpapir og pusse slik at kantene på planken er myke og slik at barnet ikke kan skrape seg opp. Sett også frem maling, beis, eller spraymaling slik at hver og en gynge for sitt eget preg og personlighet.

Oppskriften til liten gynge

Start med å dele bildekket i to, slik at man får to halve bildekk. Man har da også muligheten til å lage to gynger. Deretter sager du til planken slik at den passer til, med tanke på at planken skal festes fast på toppen av der dekket er delt. Deretter sager man på hver side av planken, slik at barnet enkelt og greit kan legge benene på hver side uten at det blir ubehagelig. Deretter fyller man dekket med de buede stålrørene, slik at gyngen blir solid og stabil.

Før man fester fast noe som helst, tar man sandpapir og pusser i vei igjen. Dette kan ta litt tid fordi det er viktig at det er ingen skarpe kanter der. I samme slengen, pusser man også de to trestokkene. Disse må være såpass lange at barnet kan hvile føttene sine på dem, etter at de er blitt festet på midten av dekket. Når alle kanter er blitt pusset kan man begynne å male eller beise, alt ettersom hvordan man vil at gyngen skal se ut. I samme slengen kan man også male sykkelstyret, som deretter skal festes på planken. Etter styret er festet fast er det tide for å montere fast planken og de to klossene. Dette monteres med enten spiker, lim eller et annet verktøy som passer. Når alt er montert fast, er gyngen ferdig og klar til å testes ut! Dette er en fin leke for litt mindre barn, da den er trygg, men samtidig morsom. Barna kommer fra nå av garantert til å ønske seg hjemmelagde leker.