Det er massevis av utendørs aktiviteter du gjøre hvis du har hund. Det finnes flere hobbyaktiviteter som passer for hund og eier i fellesskap, Det er også mange leker for barn, voksne og hunder.

Hunden skal jo ut i frisk luft, og noen må jo uansett henge med. Da er det morsomt å gjøre litt ekstra ut av det. Finn fram pinnen eller kjøp inn et hundebur for at hunden skal bli med på tur.

Hundebur for korte og lengre reiser

Dersom du vil ta med hunden et sted som befinner seg utenfor gåavstand, er det fornuftig å ha et hundebur i bilen. Slike finner du for eksempel på billige-hundebur.com

For å reise til en park eller en skog i nærheten, kan dere bare ta bilen. Ut på tur og aldri sur, og hundebur for maksimal sikkerhet for hund og eier. I skogen eller et annet friluftsområde er det mye spennende å se og gjøre. Det er selvfølgelig mye som skal luktes på. 

Deretter er det bare å finne en egnet «pinne». Pinneleken med hund er en klassiker, og den går aldri av moten. La hunden lukte på pinnen hvis det er første gang. Den trenger faktisk ikke mye veiledning for å forstå at den skal hentes. Det er instinktet som er begravd i generasjoner av jakthunder. Når jegeren har felt byttet, skal hunden lokalisere det og bringe det tilbake.

Pinneleken kan også lekes i hagen med en ball eller noe annet som er for hånden. Det er moro for både hunden og de andre som er med på leken.

Hundehold som dedikert hobby

Hunder er takknemlige å trene opp. Hvis de ser en belønning i det fjerne, er det utrolig hva du kan lære dem. Hvis du er skikkelig hekta, er det også flere konkurranseformer som hund og eier kan delta i. Konkurranse er en ytterligere stimulans for fellesaktiviteter og gir økt kvalitet i forholdet mellom hund og menneske.

En av de mest populære konkurranseformene er agility. Her skal hunden gjennom en hinderløype med høydehinder, tunneler, slalåmpinner og balansebom. Eieren må hjelpe til ved å vise vei til neste post.

Lydighetskonkurranse er en annen. Her må du selv lære hunden ulike triks som den skal utføre tilnærmet perfekt. Det kan være dekkøvelser, apport, innkalling, og høydehopp. En variasjon av dette er freestyle, hvor øvelsene gjøres til musikk.

Ut i det fri

Dette er bare noe av det du kan gjøre utendørs dersom du har en hund å gjøre det sammen med. Men les deg gjerne opp på rasen før du kjøper hund. Noen egner seg bedre enn andre til aktiviteter som nevnt, og andre er mer barnevennlige.