Det er sol og sommer og barna leker og koser seg ute. Men av og til kan det bli oppstand og de begynner å krangle om den minste ting. Det er da gode råd er dyre, for å bevare roen og stillheten som man trenger så sårt. Det er ingenting som blir bra og det er nå man må huske den gode ideen man fikk her om dagen!

Hva med å gjøre noe helt nytt! Kan man bruke de kjente elementene som vann og tyngdekraft, og andre tilgjengelige ting man har rundt seg? Det er det ingen tvil om.

Alt man trenger er en vannkilde, plastflasker, skruer, et skrujern og en vegg man kan feste flaskene på. For rennende vann er både forfriskende både å se og høre på.

Lag den sammen med barna

Dette er noe dine barn kan være med på å lage, og da blir det jo enda bedre. Husk å ta lederrollen, slik at ungene ikke begynner å krangle igjen. La de få hver sine oppgaver og la det gå etter tur.

Men noe må man gjøre selv, slik som å kutte hull i flaskene. Da trenger man en skarp kniv. Så lager man et avlangt hull slik at vannet kan renne gjennom. Det må også være stort nok til at man kommer til for å skru flaskene fast i veggen. Den kan være kjekt å legge an mot en planke slik at flasken sitter bedre. Man bruker to skruer på hver flaske sog vender tuten nedover slik at vannet renner ned.

Begynn helt øverst på veggen, eller et godt stykke opp. Kanskje må barnet som fyller på vann stå på en skammel, men det gjør ingenting, for da blir vannfallet enda større. Så må man lage seg en vei nedover. Det viktigste er at man hele tiden beregner det slik at vannet renner ned i neste flaske. Dette krever litt fin-måling, men barna kan hjelpe til og holde flasken når man skrur inn skruene. Husk at dersom man har naboer, ikke lag hull i veggen! Det er ikke sikkert de synes det er like morsomt med vannfall.

Enden på vannbanen kan være en bøtte, et blomsterbed eller rett og slett en ny flaske.

Legomenn eller andre figurer

Er man riktig kreativ, kan man feste legomenn på flaskene. De har hender som man kan feste i hullåpningen eller lime fast oppå eller inni flasken. Da blir det superkult å se legomennene bli dynket i vann. Man kan selvfølgelig bruke andre leker også.

Man kan tegne bølger eller blomsterenger på flaskene med sprittusj, slik at vannet får ulik farge nedover banen sin. Her er det kun fantasien som betyr noe.

Er man skikkelig fingernem kan man lage en liten dispenser i den øverste flasken, som man fyller med konditorfarge. Når vannet treffer dispenseren, skifter vannet farge.

Hvor lang kan renna bli?

Det er egentlig ingen grenser for hvor langt man vil ta denne vann-veggen. Man kan også bruke gamle kaffekanner, flasker eller andre ting vannet renner på. Man kan koble hageslangen til, og la utløpet gå ned mot blomstene eller hageplantene. På varme sommerdager trenger jo plantene godt med vanning. Da må man uansett huske på å stenge av vannet, slik at ikke hele blomsterbedet flyter over. Det vil nok barna sette stor pris på, men både du og plantene vil nok ikke like det.

For alle…

Dette er en uteleke alle barn kan holde på med i det uendelige uten å bli lei. Husk bare på at her kan det bli mye søl, så ta noen forhåndsregler. Det kan også hende alle de andre barna i nabolaget vil være med. Da må man bare huske på hvem som er sjefen.

Det er ikke sikkert det passer med en oversvømmelse, selv om det er 25 grader i skyggen.