Det er mye fokus på å ha en aktiv livsstil, både fysisk og mentalt, i dagens medier. De som har en fysisk aktiv livsstil, blir ofte sett på som sterke og nesten udødelige – et idol eller en målsetting for den gjennomsnittlige personen.

En som er mye fysisk aktiv, holder seg som oftest travel med flere aktiviteter. Dette kan være løping, klatring, turer i fjellet eller andre, mer sportslige funksjoner. Å være konsekvent aktiv bidrar til lenger liv og bedret livskvalitet, helse og selvbilde. Likevel er det mange smerter og skader som kan forekomme av denne typen aktiviteter, dersom du ikke tar nok hensyn til kroppen din.

Ta hensyn til kroppen hvis du skal på lengre turer:

En aktiv hverdag

En aktiv livsstil betyr å integrere fysisk aktivitet i hverdagen. Lytt likevel til kroppen din, og finn ut hvor mye aktivitet som er bra for deg. Du kan velge alt som appellerer til deg.

Det mange ikke tenker på, er derimot at mye fysisk aktivitet kan ha flere bivirkninger. Dette kan være i form av mindre smerter og slitasje, eller mer seriøse skader i bein, rygg, nakke og armer.

Bein

Noen skader kan påvirke hele beinet, eller bare foten, ankelen, kneet eller hoften. For eksempel kan kneartrose, som er vanlig hos eldre mennesker, forårsake smerte og begrenset bevegelse.

Rygg og nakke

Ryggproblemer og -skader oppstår ofte under sport eller fritidsaktiviteter. Mange opplever for eksempel overbelastning av ryggen ved feil type trening på treningssenter, som kan gi smerter i muskler, ryggrad og korsrygg.

Også nakken er ofte utsatt for skader hos folk med en svært aktiv livsstil. Dette kan være alt fra mindre skader som muskelbelastning, til mer alvorlige tilstander.

Ta kontakt

For å forsikre deg om at kroppen din er med på din aktive livsstil, vil fysioterapauter eller kiropraktorer være et godt alternativ. Hos klinikkforalle kan du få både behandling og ernæringsveiledning som egner seg for din kropp og livsstil.