I de fleste hager i dag står det en trampoline eller to. Etter at de store kom på markedet, har salget av det stasjonære hoppestativet blitt kjempepopulært. Alle barn hopper og får med det god styrke og motorikk. De får en god balanse, noe som er viktig i årene som kommer. Men det er ikke alle som tenker på at den har et større bruksområde enn bare til å hoppe på.

På fine sommerdager

Er det noen som har prøvd å ligge helt i ro på trampolina? Det er kjempeberoliggende. Man kan titte opp på himmelen og se om man ser mannen i skyene, eller en annen figur som skapes når skyene farer forbi. Trampolina kan utstyres med puter og dyne eller sovepose og kan bli en soveseng til kvelden. Dersom barna får lov kan de overnatte i hagen. Det blir som et lite skip på det store havet. Kanskje er det sjørøvere på tokt. Kanskje er de romfarere på vei til en annen galakse langt borte.

Kongen på haugen

Trampolinen kan brukes i mange barneleker, for eksempel kongen på haugen. Det er ikke sikkert barn i dag vet hva kongen på haugen er, eller at foreldre er redde for barneskrik. Kongen på haugen handler om å komme seg opp på toppen uten at de andre kommer seg opp. Helt sikkert en lek som kommer til å skape mye skrik og skrål. Men det er kongen på haugen som er alene, så etter hvert som barna forstår hvordan de skal lure han, er det plutselig en annen konge som har tatt over tronen.

Vannspredersjokket

På varme sommerdager er det mange barn som elsker kombinasjonen trampoline og vann. Forfriskende stråler av vann kommer som en dusj med jevne mellomrom, når sprederen går fra side til side. Man kan sette den rett under eller ved siden av, og da er det ingen mulighet å komme seg unna. Her kan man prøve å hoppe over strålene eller under for den saks skyld. Det er hvert fall sikkert at barna syntes dette er en god idé. Husk å ta en pause med vannsprederen slik at ikke plutselig hagen står under vann.

Telt og gjemsel

Trampolinen er såpass stor at under den har mange barn plass. Man kan dekke til trampolinen med en duk, men man må passe på at det ikke blir for tett. Trampolinen har åpninger flere steder, så det skulle ikke være noe problem. Skal man leke denne leken er det strengt forbudt å hoppe oppå den. Spesielt når det er noen under. Blås opp luftmadrassene og ta med puter og sovepose, og trampolinene blir det perfekte teltet. Når man hører et pip, men ikke finner noen barn, vet man at de har funnet et supert gjemmested.

Samles rundt et spill

Trampolinen er god å bruke til det meste. Etter en lang sesjon med hopping og leking, kan man bruke trampolinen som et spillrom. Her kan man ta med seg litt snacks, et morsomt brettspill og kose seg med vennene sine. Dersom det er digitale løsninger det går i for ungene, kan de spille med eller mot hverandre på mobilene sine. Det blir som å sitte rundt et bål, slik man gjorde i riktig gamle dager. Når kvelden kommer sigende, og de minste barna har lagt seg, kan de store ungene fortelle skrønehistorier og spøkelseshistorier til hverandre.

Trampolinen har mange bruksområder, selv om det er for å hoppe på. Av og til er det ikke hopping man vil gjøre og da kan man bruke fantasien til å finne på nye ting.