Hva er bedre enn god underholdning mens hamburgerne og grillpølsene får farge og varme på grillen? Vi gir deg noen morsomme – og annerledes – forslag til hvordan du kan få late sommerdager til å gå.

Skal du på hytta i sommer? Kanskje venter solrike dager på stranden sammen med gode venner? Hvis du synes badminton, krokett og sandvolleyballen har blitt litt for kjedelig kommer vi her med noen forslag som du kanskje ikke kjenner like godt.

Spikeball
Synes du det blir for kjedelig å ligge i vater på et badehåndkle innsmurt i kokosolje? Mange mener strandturen krever en viss form for aktivitet, men kanskje er banen til strandvolleyballen opptatt og vinden litt for sterk til at strandtennisen lar seg gjennomføre.

Spikeball er et glimrende alternativ hvor du server ballen ned mot et nett på bakken og forsøker å finte ut motstanderne. Spike ball spilles med to lag som hver består av to spillere og passer til både store og små. Spillet et fartsfylt og underholdene og kommer garantert til å brenne bort en del av kaloriene fra grill-lunsjen. Samle sammen flere lag og arranger en turnering. Kanskje kan dere bruke turneringen til litt intern konkurranse med premier og straff til henholdsvis vinnere og tapere.

Dersom regnet kommer kan dere alltid sette dere inn foran TV-skjermen og overvære Tour de France – en ekte sommerklassiker. Her er det også rik mulighet for tipping og god underholdning gjennom de mange bookmakeres spennende spillutvalg.

Spikeball kan spilles overalt – på stranden, i parken eller på det virkelig store stuegulvet, men et mykt underlag er kanskje ikke å forakte hvis du virkelig har planer om å jobbe for å nå de vanskeligste ballene.

Slackline
Dette er balansetrening for viderekommende. Fest en Slackline mellom to trær, lyktestolper eller lignende og begi deg ut i en spennende, morsom og utfordrende verden av balansekunster. Dette er en aktivitet som krever trening. Hvis du aldri har gått på line før skal du ikke forvente å mestre Slackline-utfordringen umiddelbart. Til gjengjeld blir det morsommere og morsommere etterhvert som ferdighetene dine blir bedre.

Slackline festes i umiddelbar nærhet til bakken slik at det ikke medfører noen fare om du skulle ramle av. Det betyr også at både ungene og bestemor kan kaste seg ut i utfordringen uten at omgivelsene skal frykte for liv og lemmer.

Mölkky
Kanskje har du tidligere prøvd kubb? Her er i alle fall en finsk variant av spillet og, som i den mer kjente utgaven, skal du også her kaste trepinner etter noen klosser (12 stk) som plasseres på et spilleområde (stranden, hagen, e.l.).

I Mölkky gir de utplasserte klossene ulikt antall poeng, og spillet går ut på først å nå nøyaktig 50 poeng. Det betyr at du både må være trygg på labben, taktisk og brukbar til å regne. Möllky er et spill for hele familien og lagene kan inndeles etter egne ønsker. Her er det ikke sikkert at det er en ulempe å komme på lag med den unge nevøen din eller tante Olga på 72 år.

Vanskelighetsgraden kan skrues opp og ned ved å justere avstanden til klossene som skal treffes og spillebanen endres hele tiden etterhvert som dere spiller. Möllky er et underholdende, inkluderende og finurlig spill. Og husk, hvis du skulle bli ordentlig god, det finnes også et verdensmesterskap i Möllky.